Laatste update 12:27
79

Pro-Piet Marga Bult associeert Humberto Tan met Zwarte Piet

Zangeres Marga Bult liet zondagavond in het programma Café Hendriks & Genee zien dat ze toondoof is. Op de vraag van Hélène Hendriks wie het Songfestival moet gaan presenteren, kwam Bult onder meer met Humberto Tan op de proppen, “om te blijven in onze cultuur en het kleurtje”. Nadat Wilfred Genee haar vroeg waarom ze het over ‘het kleurtje’ had, antwoordde Bult: “Nou, omdat we het net over Zwarte Piet hadden.”

Bult hield vorige week op Facebook een pleidooi voor het behoud van Zwarte Piet. “Alles en elke opmerking valt momenteel onder de noemer ‘racistisch’ maar geloof me, ik probeer hooguit onze eigen Hollandse tradities ‘n beetje te bewaren.” De Facebook-post leidde onder meer tot een reactie van zangeres Glennis Grace:

Tradities? Come on now! Waarom loopt heel Nl dan niet in klederdracht als men zich zo graag aan tradities wilt houden of lopen ze nooit meer op klompen? Omdat het niet meer van deze tijd is!! Net zoals ZWARTE PIET!!!!
Lieve Marga Bult. Ik weet zeker dat als je bruine kids of kleinkinderen had gehad, jij je had kunnen verplaatsen in het gevoel van een ander en had je deze onzin nooit op social media gezet.
Ik geef hiermee niet aan dat jij racistisch bent. Maar helaas komt er wel heel veel HAAT naar boven van veel mede Nederlanders. En waarom? Omdat deze mensen stiekem wel bevooroordeeld zijn en hun ware aard naar boven komt omdat ze denken dat ze een excuus hebben. Een excuus om te haten! Of te roepen dat we dan maar naar ons eigen land moeten rotten.

Geef een reactie

Laatste reacties (79)