70

Pro-vleeswebsite uit de lucht na klacht PINK!

Politieke jongerenorganisatie: 'Vleespromotiesite doet zich voor als informatiekanaal, wekt de indruk dat het eten van vlees louter positieve effecten op de gezondheid heeft

De website www.lekkerfitmetvlees.nl is al ruim een week uit de lucht na een klacht bij de Reclame Code Commissie van politieke jongerenorganisatie PINK!. Dat meldt de organisatie, gelieerd aan de Partij voor de Dieren, dinsdag op haar website.

PINK! kwam in actie tegen de site, omdat die zich ten onrechte presenteerde als een informatieve site voor jongeren, terwijl de site er alle schijn van had vooral een promotiekanaal te zijn voor vleesconsumptie.

Lekkerfitmetvlees.nl suggereert dat het eten van vlees louter positieve effecten op de gezondheid heeft, zo meldt PinkPolitiek.nl.

Negatieve effecten van vlees zoals een verhoogd risico op hart- en vaatziekten worden volledig buiten beschouwing gelaten. De site lijkt dan ook meer een reclame-uiting te zijn vóór vlees dan een betrouwbare informatieve pagina voor jongeren.

Reageerde Stichting Vlees in de media eerst nog onverschillig op de klacht,  “Vlees.nl schrikt niet van de klacht die Pink! heeft ingediend bij de Reclame Code Commissie”, inmiddels is de site “tijdelijk off-line i.v.m. onderhoud”.

PINK! veronderstelt dat er mogelijk aanpassingen worden doorgevoerd in verband met de klacht. Het heeft er alle schijn van dat Stichting Vlees toch minder zeker van haar beweringen over de fitheidsbevorderende eigenschappen van vlees is dan eerst het geval was.

Foto Flickr CC: Splorp

UPDATE 18:20 De website http://www.lekkerfitmetvlees.nl/ is weer online

Geef een reactie

Laatste reacties (70)