5

&… Proces Mladic geschorst

Nu meer bruine baby's dan witte in VS ... FBI onderzoekt monsterverlies JP Morgan ... Keijer nadert Buma in CDA-race ... Nederlandse lonen bij hoogste ter wereld ... Universele biologische klok ontdekt ... Heetste 60 jaar in Australië en Azië ... en meer

Meer nieuws van vandaag

Meer gekleurde baby’s in Amerika – Voor het eerst in de geschiedenis van de Verenigde Staten zijn in een jaar meer gekleurde baby’s geboren dan blanke. Dat heeft een Amerikaans bureau dat bevolkingscijfers bijhoudt vandaag laten weten in de New York Times. (Volkskrant)

‘Ook FBI onderzoekt verlies JP Morgan’ – Na de beurswaakhond SEC en de Amerikaanse centrale bank (de Fed) is nu ook de FBI een onderzoek begonnen naar het grote handelsverlies dat de bank JPMorgan Chase vorig week moest melden. Dat heeft een ingewijde bij de Amerikaanse federale recherchedienst gisteren gemeld. (Volkskrant)

Proces Mladic voorlopig geschorst – Bij het Joegoslaviëtribunaal is het proces tegen de Bosnisch-Servische oud- generaal Ratko Mladic voor onbepaalde tijd geschorst. Rechter Alphons Orie nam dat besluit omdat de verdediging veel processtukken te laat heeft ontvangen.(NOS)

Keijzer haalt Buma langzaam in – Sybrand van Haersma Buma en Mona Keijzer komen steeds dichter bij elkaar te liggen in peilingen over de vraag wie de nieuwe lijsttrekker van het CDA zou moeten worden. (Volkskrant)

Nederlandse lonen bij hoogste in de wereld – De lonen in Nederland behoren tot de hoogste in de wereld. Dat geldt niet alleen voor wat werknemers bruto aan salaris krijgen, maar ook voor wat na aftrek van belastingen en premies netto overblijft. Dat blijkt woensdag uit een onderzoek van Stichting Loonwijzer en vacature- en carrièrewebsite Monsterboard in 2011 in 23 landen. (Trouw)

Universeel mechanisme dag- en nachtritme ontdekt – Twee Groningse onderzoekers hebben een systeem voor dag-nachtritme gevonden dat in vrijwel alle organismen op aarde aanwezig is. Kern van dit systeem is het enzym peroxiredoxine. Dat beschermt met antioxidanten cellen tegen beschadigingen en veroudering. De onderzoekers ontdekten dat de anti-oxiderende werking van het enzym een 24-uurs patroon heeft. (Volkskrant)

Hersenschade militairen blijkt zichtbaar – Hersenschade van oorlogsveteranen blijkt wel degelijk zichtbaar. Onder een microscoop zagen wetenschappers verkruimelde axonen, uitlopers van neuronen die elektrische impulsen geleiden. Ze zagen ook vernauwde bloedvaten en plakkerige neuronen, zoals bij de ziekte van Alzheimer. (Trouw)

Australië en Azië maken heetste 60 jaar in duizend jaar mee – De afgelopen zestig jaar waren de heetste die Australië en Azië sinds duizend jaar hebben meegemaakt. Het verschil is niet door natuurlijke oorzaken te verklaren, stelt een nieuw wetenschappelijk. Het rapport ondersteunt eerdere waarnemingen dat de CO2-uitstoot die de mens veroorzaakt wel degelijk effect heeft op het klimaat. (The Guardian)

Foto-cc: Orion Kroeger

Foto Mladic voorpagina: AFP Photo / Courtesy of the ICTY

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (5)