Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Proces Wilders om 'minder Marokkanen'-uitspraak uitgesteld

  •  
01-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
minderminder.jpg
Drukke agenda en door advocaat gevraagde onderzoeken leiden tot uitstel van vervolging
Het proces dat tegen Geert Wilders loopt om zijn berichte ‘minder Marokkanen’ uitspraak die hij in mei dit jaar deed, wordt uitgesteld naar volgend jaar.
Dat schrijft RTL Nieuws naar aanleiding van een uitspraak van een woordvoerder van de Haagse Rechtbank.
Wilders sprak de inmiddels veelgebruikte zin ‘Willen jullie minder of meer marokkanen’ uit tijdens een verkiezingscampagne voor de Provinciale Staten in maart 2014. Later dat jaar, in december, nam het Openbaar Ministerie het besluit hem te vervolgen voor het aanzetten tot discriminatie en haat en het beledigen van een groep mensen om hun ras.
Volgens de woordvoerder van de Haagse Rechtbank is het proces naar 2016 uitgesteld vanwege een aantal door de verdediging van Wilders gevraagde onderzoeken en de volle agenda van de betrokken partijen.
De vaak beschreven ‘minder, minder, minder’-oproep van PVV-leider Geert Wilders tijdens een verkiezingsavond van de gemeenteraadsverkiezingen deed Wilders niet zomaar. Uit een mailwisseling van de politicus die in handen van de Telegraaf kwam, bleek dat het om een bewuste oproep ging. En dat Martin Bosma Wilders had overgehaald de uitspraak – die hij eerder al op een markt had gedaan – te herhalen. Zijn publiek had zelfs vooraf instructies gekregen om massaal ‘minder’ te roepen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.