89

Proces Wilders om ‘minder Marokkanen’-uitspraak uitgesteld

Drukke agenda en door advocaat gevraagde onderzoeken leiden tot uitstel van vervolging

Het proces dat tegen Geert Wilders loopt om zijn berichte ‘minder Marokkanen’ uitspraak die hij in mei dit jaar deed, wordt uitgesteld naar volgend jaar.


Dat schrijft RTL Nieuws naar aanleiding van een uitspraak van een woordvoerder van de Haagse Rechtbank.

Wilders sprak de inmiddels veelgebruikte zin ‘Willen jullie minder of meer marokkanen’ uit tijdens een verkiezingscampagne voor de Provinciale Staten in maart 2014. Later dat jaar, in december, nam het Openbaar Ministerie het besluit hem te vervolgen voor het aanzetten tot discriminatie en haat en het beledigen van een groep mensen om hun ras.

Volgens de woordvoerder van de Haagse Rechtbank is het proces naar 2016 uitgesteld vanwege een aantal door de verdediging van Wilders gevraagde onderzoeken en de volle agenda van de betrokken partijen.

De vaak beschreven ‘minder, minder, minder’-oproep van PVV-leider Geert Wilders tijdens een verkiezingsavond van de gemeenteraadsverkiezingen deed Wilders niet zomaar. Uit een mailwisseling van de politicus die in handen van de Telegraaf kwam, bleek dat het om een bewuste oproep ging. En dat Martin Bosma Wilders had overgehaald de uitspraak – die hij eerder al op een markt had gedaan – te herhalen. Zijn publiek had zelfs vooraf instructies gekregen om massaal ‘minder’ te roepen.

Lees ook: ‘Waarom het goed is dat Wilders wordt vervolgd’.

En ‘Willen jullie meer of minder PVV zetels’

Geef een reactie

Laatste reacties (89)