5

Programmamaker Ellen Blazer overleden

Blazer was de rechterhand van Sonja Barend

De legendarische programmamaker en regisseur Ellen Blazer is dinsdagochtend na een kort ziekbed op 81-jarige leeftijd overleden. Ze werd onder andere bekend als eindredacteur van spraakmakende VARA-programma’s met Sonja Barend en was bijna twintig jaar haar steun en toeverlaat.


Haar bekendheid kreeg Blazer door samenwerking met Sonja Barend. Tussen 1977 en 1996 presenteerde Sonja Barend wekelijks haar praatprogramma bij de VARA: eerst ‘Sonja’s Goed Nieuws Show’, later ‘Sonja op zaterdag’, ‘Sonja op zondag’ enz. (in Ellen’s eigen woorden: ‘Sonja op alle dagen’). In 1996 ging Ellen met pensioen. In 2007 won ze – samen met Sonja – een Ere Zilveren Nipkowschijf voor haar gehele oeuvre.

De Rotterdamse Blazer ging bij de VARA aan de slag als scriptgirl. Later stond ze aan de wieg van succesvolle kennisquizzen als ‘Per Seconde Wijzer’ en ‘Twee voor Twaalf’. Documentairemaker Coen Verbraak maakte in 2011 een documentaire over Ellen Blazer en wordt vanavond om 00.10 uur herhaald op Nederland 1.

VARA-prominenten over Ellen Blazer
Sonja Barend:

‘De mooiste samenwerking, de dierbaarste vriendschap, een groot geluk, tijdperk ten einde.’

Kees Driehuis:

‘Ellen heeft mij en veel anderen geleerd hoe je televisieprogramma’s moet maken die iets met je doen, die ergens over gaan, maar die ook leuk zijn om naar te kijken. Ze was heel erg stimulerend en vernieuwend. En daarnaast was ze tot op het laatst een gastvrije, grappige en vrolijke overlever.’

NOS: Regisseur Ellen Blazer overleden

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (5)