Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Progressieve alliantie in de maak

  •  
06-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
143 keer bekeken
  •  
Cohen_Halsema_anp_300.jpg
GroenLinks en PvdA hadden in oktober al vergaande gesprekken over een permanente politieke alliantie ... Gesprekken gaan over versterking van 'het progressieve geluid' ... D66 en SP zijn via de achterdeuren ook betrokken
PvdA-partijvoorzitter Liliane Ploumen bevestigt in NRC dat er vergaande gesprekken zijn tussen haar partij en GroenLinks die kunnen leiden tot een permanente politieke progressieve alliantie.
De partijen willen samen een politieke macht vormen voor een ‘alternatieve route’, zegt Ploumen:
Wij willen een vrij land dat trots is op zijn beschaving en vooruit wil in de wereld.
Femke Halsema, fractievoorzitter van GroenLinks is initiatiefnemer van de progressieve alliantie en bevestigt de verkennende gesprekken met de PvdA. SP en D66 zijn nog niet aangeschoven, maar praten inmiddels wel mee tijdens het maandelijkse overleg van de directeuren van de wetenschappelijke bureaus van de vier partijen.
Aan de gesprekken zijn vooraf geen voorwaarden gesteld, zegt Ploumen in NRC. “Het zijn vrije gesprekken”, maar “zeker niet vrijblijvend”. De PvdA partijvoorzitter zegt dat de samenwerking verder moet gaan dan alleen het samen indienen van Kamermoties of het aangaan van lijstverbindingen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.