18

Project sociale controle pedofielen landelijk ingevoerd

Vrijwilligers houden pedoseksuelen na gevangenisstraf in de gaten. Dit voorkomt recidive, zo blijkt uit succesvolle proef in Den Bosch

De reclassering gaat een nieuwe middel inzetten in de strijd tegen recidiverende pedoseksuelen: vrijwilligers die de veroordeelde zedendelinquenten dag in dag uit controleren. Na een succesvolle proef hiermee in Den Bosch, gaat de reclassering dit nu in heel Nederland doen. Dat meldt de NOS donderdag.

Pedoseksuelen die worden veroordeeld voor kinderporno of verkrachting gaan na het uitzitten van hun straf weer naar huis en dan gaat het vaak opnieuw mis, zo schrijft de NOS. Intensieve begeleiding door vrijwilligers kan dit voorkomen, zegt de reclassering.
De kring van vrijwilligers voorkomt dat de ex-zedendelinquent in een sociaal isolement terecht komt, want daardoor vallen ze volgens Sjef van Gennip, directeur van Reclassering Nederland, vaak terug in de oude slechte gewoontes. Behalve het voorkomen van een sociaal isolement, pikken de vrijwilligers ook vroegtijdig signalen op dat iemand weer delictgedrag aan het ontwikkelen is. De reclasseringswerker kan dan snel ingrijpen.

Lees het hele artikel bij de NOS

Geef een reactie

Laatste reacties (18)