23

Prominent D66’er failliet verklaard

Zakenman Michiel Herter werd ooit genoemd als minister Economische Zaken en grootste rivaal van Alexander Pechtold. Miljonairs raken tonnen kwijt

De Amsterdamse zakenman en prominent D66’er Michiel Herter is dinsdag persoonlijk failliet verklaard. De rechtbank in Amsterdam verklaarde ook een aantal aan hem verbonden vennootschappen bankroet, zo meldt het online magazine Follow the Money (FTM). Herter was kandidaat minister van Economische Zaken voor D66 en gold in 2006 nog als rivaal van Alexander Pechtold voor het leiderschap van de partij.

Michiel Herter was al enige tijd verwikkeld in een zakelijk drama dat zich afspeelde in het welvarende Amsterdam Zuid, zo schreef FTM op 25 mei jongstleden. Met zijn investeringsmaatschappij Manaus had hij plannen om veel geld te steken in de zorgmarkt. Zogenoemde zorghotels, hotels in de buurt van ziekenhuizen en dergelijke, zouden het volgens hem helemaal worden. Herter haalde vermogende mannen als Max Abram – de oprichter van M&S mode – en Ton  aan de Stegge van Telfort over om tonnen in zijn bedrijf te investeren.

Abrams en Aan de Stegge zagen van hun investeringen nooit meer iets terug. Ze zijn naar de rechter gestapt en hebben het faillissement van Herter aangevraagd en nu dus gekregen, zo schrijft FTM dinsdag.
Het magazine citeert Aan de Steggen na afloop van de rechtszitting:

Al onze eisen zijn door de rechter ingewilligd. Het goede is dat er nu een curator onderzoek gaat doen naar wat er met ons geld is gebeurd, want dat is nog steeds mijn grote vraag. Ik kan me tegelijkertijd voorstellen dat Herter enige angst heeft die vraag te moeten beantwoorden.”

Volgens de Telfort-topman kwam Herter tijdens de zitting met het verweer dat hij nog bezig was met een grondtransactie waar nog geld uit zou komen.

FTM citeert ook Herter zelf:

‘Het is vreselijk. Het is vreselijk voor alle betrokkenen en ook voor mij. Ik heb in dertig jaar veel opgebouwd, andere mensen ook rijk gemaakt…het is echt heel erg. Het is natuurlijk allemaal mijn eigen schuld, ik weet het, maar ik geloof er nog steeds in. Het had allemaal niet gehoeven. Ik heb een fantastische transactie die ik nog kan maken, we hebben waarde opgebouwd in zorgconcepten…Ik weet nog niet wat voor consequenties dit nu gaat hebben, het zal er wel niet gezelliger op worden.

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Lees meer bij FTM: Michiel Herter persoonlijk failliet verklaard
Prominent D66-lid Michiel Herter verwikkeld in zakelijk drama

Geef een reactie

Laatste reacties (23)