Laatste update 20:19
77

Prominent Wilders fan Pamela Geller van Facebook gegooid

Facebook heeft anti-islamactiviste en prominent aanhanger van Geert Wilders Pamela Geller van het sociale netwerk gegooid wegens het schenden van de gebruiksvoorwaarden. Volgens Facebook maakte Geller zich schuldig aan haat zaaien. Geller beschuldigt Facebook nu van het naleven van de sharia.

Het gaat om de ‘Stop Islamization of America’ pagina, waarop Geller en haar aanhang onophoudelijk waarschuwen voor “de islamisering”. Op haar eigen website schrijft de controversiële Geller nu: ‘Dit is een schande. Naleving van de sharia in de nasleep van een jihad-aanslag?’ Geller roept haar aanhangers op Facebook over te halen de islamofobische haatpagina te herstellen.

Het is niet de eerste keer dat Gellers haatcampagnes ongewenst verklaard worden. In 2012 wilde zij op zo’n 50 locaties in de metro van New York anti-islamposters ophangen. De advertentieruimte was al aangekocht, maar het metrobedrijf stak er uiteindelijk een stokje voor en liet weten geen ‘giftige boodschappen die voor verdeling zorgen’ te willen plaatsen. In San Francisco had Geller – die Geert Wilders voortdurend ‘de dapperste man van Europa noemt – wel enige tijd anti-islamposters op enkele stadsbussen. Op die posters werd het stadsbestuur van San Francisco, net als Facebook nu, ervan beschuldigd de sharia na te leven.

Bron: Haaretz

Geef een reactie

Laatste reacties (77)