24

Prorail en NS voor verhoor naar de Kamer

VVD stemt in met oppositievoorstel voor hoorzitting over winterweer

Na het kerstreces gaan Kamerleden zo snel mogelijk in gesprek met alle betrokkenen en verantwoordelijken die voor een goed werkelijk treinverkeer moeten zorgen. Met instemming van de VVD is er een meerderheid in de Tweede kamer voor een hoorzitting over de gevolgen van het winterweer voor het treinverkeer.

Het initiatief voor een hoorzitting kwam van oppositiepartijen PvdA, GroenLinks en SP. Ze vinden dat ProRail en de NS beneden maat presteren. GroenLinks Kamerlid Ineke van Gent zei eerder het idee te hebben dat de NS en ProRail ‘toch nog een beetje een mooiweerverhaal houden, terwijl het gaat om barre omstandigheden voor reizigers en werknemers.’

VVD Kamerlid Charlie Aptroot vindt een hoorzitting niet erg zinvol zei hij tegen het Financieel Dagblad, maar toch wil hij voldoen aan de wens van de drie linkse fracties. De Kamer wil dat het treinverkeer in deze winterse weersomstandigheden juist een goed alternatief is voor de auto. De hoorzitting zal waarschijnlijk vlak na het kerstreces plaatsvinden dat op 10 januari eindigt.

De Pers: Hoorzitting over winterspoor

cc-foto: Joëlle

Geef een reactie

Laatste reacties (24)