Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Prorail en NS voor verhoor naar de Kamer

  •  
29-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
NS_300.jpg
VVD stemt in met oppositievoorstel voor hoorzitting over winterweer
Na het kerstreces gaan Kamerleden zo snel mogelijk in gesprek met alle betrokkenen en verantwoordelijken die voor een goed werkelijk treinverkeer moeten zorgen. Met instemming van de VVD is er een meerderheid in de Tweede kamer voor een hoorzitting over de gevolgen van het winterweer voor het treinverkeer.
Het initiatief voor een hoorzitting kwam van oppositiepartijen PvdA, GroenLinks en SP. Ze vinden dat ProRail en de NS beneden maat presteren. GroenLinks Kamerlid Ineke van Gent zei eerder het idee te hebben dat de NS en ProRail ‘toch nog een beetje een mooiweerverhaal houden, terwijl het gaat om barre omstandigheden voor reizigers en werknemers.’
VVD Kamerlid Charlie Aptroot vindt een hoorzitting niet erg zinvol zei hij tegen het Financieel Dagblad, maar toch wil hij voldoen aan de wens van de drie linkse fracties. De Kamer wil dat het treinverkeer in deze winterse weersomstandigheden juist een goed alternatief is voor de auto. De hoorzitting zal waarschijnlijk vlak na het kerstreces plaatsvinden dat op 10 januari eindigt.
cc-foto: Joëlle

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.