Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Prostitutieboten Utrecht moeten dicht

  •  
24-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-24120018.jpg
Rechter ziet aanwijzingen mensenhandel, sluit Zandpad ... Prostituees plannen actie
De Utrechtse prostitutieboten aan het Zandpad worden donderdag om 09.00 uur gesloten, dat heeft de rechter bepaald nadat hij concludeerde dat er bij de exploitatie van de boten aanwijzingen waren voor mensenhandel. De prostituees hebben aangekondigd actie te gaan voeren op het stadhuis van Utrecht.
De rechter noemde sporen van mishandeling, uitzonderlijk hoge huur en lange werkdagen, hij baseerde zijn oordeel op vertrouwelijke stukken. 
Een aantal prostituees die door de sluiting van de seksboten geen werkplek meer hebben en bezorgd zijn over hun levensonderhoud, gaan morgen demonstreren bij het stadhuis. Om 12:00 uur verplaatsen zij hun activiteiten naar de binnenstad. Een van de actievoersters vertelde aan RTL Nieuws :
We gaan daar staan met tentjes, borden en spandoeken. We gaan er niet serieus klanten ontvangen natuurlijk, maar het is wel echt een protest.” 

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.