Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Protest in Bahrein herinnert aan Tahrirplein

  •  
17-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-bahrain_300.jpg
Oproerpolitie slaat betogers neer. Sjiitische parlementsleden stappen op
In de Bahreinse hoofdstad Manamah heeft de oproerpolitie woensdagnacht het plein waarop betogers hun kamp hadden opgeslagen bestormd. De oppositiepartij meldt dat zeker 60 mensen vermist zijn. Drie demonstranten kwamen om bij de gevechten.
In Bahrein betogen de sjiitische bevolking tegen de soennitische machthebbers. Alle sjiitische parlementsleden hebben zich inmiddels teruggetrokken. Ze hebben met hun 17 zetels nauwelijks iets in te brengen tegen de soennitische machthebbers die de overige 23 zetels in handen hebben.
Sinds de jaren negentig is het al onrustig in Bahrein, maar de demonstraties in Tunesië en Egypte hebben de bevolking overtuigd om in opstand te komen. Woensdagnacht dopen ze hun Parelplein om tot Tahrirplein. De oproerpolitie gebruikte traangas, wapenstokken en rubberen kogels om de betogers te verwijderen. Oppositieleider Ibrahim Matter sprak van een ‘wilde en ongerechtvaardigde aanval op een vreedzame bijeenkomst’.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.