Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Protest in Louisiana na ‘afschuwelijk politiegeweld’ tegen zwarte man

  •  
23-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
lafayette
Zo’n honderdvijftig demonstranten hebben zaterdag bij een tankstation in Lafayette, Louisiana geprotesteerd tegen politiegeweld. Aanleiding was de dood van Trayford Pellerin, een 31-jarige zwarte man, een dag eerder. De politie schoot Pellerin dood toen hij met een mes op weg was naar het betreffende benzinestation.
De agenten schoten 11 keer op Pellerin. Beelden van de politieactie worden gedeeld via sociale media. De burgerrechtenorganisatie ACLU spreekt van een “afschuwelijk voorbeeld van politiegeweld”. “Pellerin liep niet naar de politieagenten toe, maar van ze weg. Vervolgens werd hij getaserd en op wrede wijze neergeschoten. Trayford Pellerin zou nog gewoon in leven moeten zijn.”
De ACLU dringt aan op een onafhankelijk onderzoek naar de dood van Pellerin. Ook wil de burgerrechtenorganisatie hervormingen “die voor eens en altijd een einde maken aan deze epidemie van politiegeweld”.
Uit cijfers van de ACLU blijkt dat er dit jaar net zoveel politiegeweld is als in de periode 2015-2019. De organisatie noemt dat opmerkelijk, omdat er door de corona-epidemie veel minder mensen op straat zijn.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.