Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Protest in Parijs tegen Boko Haram

  •  
19-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
boko_300_01.jpg
Demonstranten esien actie van Nigeriaanse regering
In Parijs hebben zondag honderden mensen op de Place du Trocadéro, nabij de Eiffeltoren, geprotesteerd tegen de Afrikaanse islamitische terreurbeweging Boko Haram.
De demonstranten hielden borden vast met #JeSuisNigérian, een verwijzing naar de JeSuisCharlie-actie waarmee miljoenen solidariteit betuigden met de vermoorde medewerkers van Charlie Hebdo. Boko Haram voert de laatste maanden een intensieve moordcampagne uit in het noordoosten van Nigeria en de buurlanden. Er zouden zeker 13.000 mensen omgekomen zijn.
De Nigeriaanse president Goodluck Jonathan wordt verweten dat hij meer belangstelling toont voor zijn herverkiezingscampagne dan voor het bestrijden van de terroristen. Inmiddels heeft het leger van Tsjaad zich bij de strijd tegen de terreurgroep gevoegd maar dat heeft nog niet veel effect. Terwijl de demonstratie plaatsvond overvielen de terroristen twee dorpen en ontvoerden zo’n zestig bewoners, veelal vrouwen en kinderen. In de regio zijn 1,5 miljoen mensen op de vlucht geslagen voor het barbaarse geweld van de terreurgroep.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.