53

Protest op Malieveld tegen bezuinigingen sociale werkplaatsen

15.000 demonstranten verzamelden zich op het Malieveld om te demonstreren tegen de nieuwe Wet Werken naar Vermogen

Op het Malieveld in Den Haag zijn donderdag duizenden werknemers van sociale werkplaatsen bijeen gekomen om te demonstreren tegen de plannen van het kabinet. Door de nieuwe Wet Werken naar Vermogen verdwijnen er minstens 70.000 banen bij sociale werkplaatsen. Onacceptabel, aldus de betogers.


In het kader van de bezuinigingen wil het kabinet de sociale werkvoorziening, de bijstand en de Wajong samenvoegen. Dat moet een bezuiniging van 1,8 miljard euro opleveren. Dit betekent dat een groot aantal mensen die nu een Wajong-uitkering hebben, of op een sociale werkplaats werken, op zoek moeten naar ander werk.

FNV-voorzitter Agnes jongerius is donderdagavond te gast in Pauw en Witteman om te praten over de nieuwe wet en de demonstratie van donderdag.

FNV heeft een campagne gelanceerd onder de titel ‘Nederland laat ze niet vallen‘, die uitmondde in de demonstratie van donderdag. Op de website kun je een petitie ondertekenen tegen de plannen van het kabinet. Meer dan 90.000 mensen hebben de petitie al ondertekend.

NOS: Actie personeel sociale werkplaats

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (53)