Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Protest op Malieveld tegen bezuinigingen sociale werkplaatsen

  •  
22-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
141 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
15.000 demonstranten verzamelden zich op het Malieveld om te demonstreren tegen de nieuwe Wet Werken naar Vermogen
Op het Malieveld in Den Haag zijn donderdag duizenden werknemers van sociale werkplaatsen bijeen gekomen om te demonstreren tegen de plannen van het kabinet. Door de nieuwe Wet Werken naar Vermogen verdwijnen er minstens 70.000 banen bij sociale werkplaatsen. Onacceptabel, aldus de betogers.
In het kader van de bezuinigingen wil het kabinet de sociale werkvoorziening, de bijstand en de Wajong samenvoegen. Dat moet een bezuiniging van 1,8 miljard euro opleveren. Dit betekent dat een groot aantal mensen die nu een Wajong-uitkering hebben, of op een sociale werkplaats werken, op zoek moeten naar ander werk.
FNV-voorzitter Agnes jongerius is donderdagavond te gast in Pauw en Witteman om te praten over de nieuwe wet en de demonstratie van donderdag.
FNV heeft een campagne gelanceerd onder de titel ‘ Nederland laat ze niet vallen ‘, die uitmondde in de demonstratie van donderdag. Op de website kun je een petitie ondertekenen tegen de plannen van het kabinet. Meer dan 90.000 mensen hebben de petitie al ondertekend.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.