Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Protest tegen woningnood: pak parasitaire beleggers aan

  •  
12-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
658 keer bekeken
  •  
utrecht

© cc-foto: larissa van de hoef

Meer dan vijftig actiegroepen, organisaties en politieke partijen gaan op 12 september en 17 oktober in Amsterdam en Rotterdam demonstreren tegen het woningtekort in Nederland. De Woonbond, FNV, PvdA, GroenLinks, SP, BIJ1 en bewoners- en huurdersplatforms uit grote steden hebben zich aangesloten bij Het Woonprotest. Zij schrijven:
" Wonen wordt voor steeds meer mensen steeds moeilijker te betalen en de crisis maakt elke dag meer slachtoffers. Honderdduizenden mensen staan op jarenlange wachtlijsten, huizenprijzen schieten als een raket omhoog en het aantal daklozen is in tien jaar verdubbeld."
De groepen achter Het Woonprotest spreken zich onder meer uit tegen vastgoedbeleggers (‘parasitaire beleggers’) die ongehinderd woningen opkopen om ze voor veel geld te verhuren. Door de stijgende huizenprijzen levert zelfs leegstand geld op. Het Woonprotest wil daarom een leegstandsheffing en een verbod op de verkoop van corporatiewoningen aan beleggers.
Ook moeten er meer regels komen voor de vrije huursector. “Goed verhuurderschap moet afgedwongen worden door het invoeren van een verhuurdersvergunning en het beboeten van misstanden.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.