50

Protestschip onderweg naar Gaza onderschept

Twintig demonstranten aan boord van de Estelle: schip door Israëlisch leger geënterd in internationale wateren

Het Israëlische leger heeft het Finse schip Estelle dat onderweg was naar het bezette Palestijnse gebied Gaza onderschept. Dat meldt Trouw zaterdag. Aan boord van het schip zijn twintig demonstranten uit verschillende landen die protesteren tegen de Israëlische blokkade van Gaza. De demonstranten spreken van een ‘aanval’ en berichten dat hun schip is geënterd in internationale wateren.

Trouw:

Via Twitter en een eigen blog berichten de demonstranten dat hun schip is omsingeld door vijf Israëlische schepen en dat mariniers aan boord proberen te komen. Een oproep van het Israëlische leger om rechtsomkeerts te maken, werd door de demonstranten genegeerd.

In het verleden hebben verschillende activistengroepen geprobeerd met boten Gaza te bereiken. In mei 2010 liep een confrontatie met het Israëlische leger uit de hand en kwamen aan boord van het Turkse Schip Mavi Marmara negen activisten om.

Trouw: Protestschip onderschept door Israëlisch leger

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (50)