6

Protestvideo tegen homohaat: zo mooi is de liefde!

Kijken! Nederlandse muzikanten maken prachtige valentijnsvideo uit frustratie over wereldwijde homohaat

Ze waren allebei gefrustreerd over al het nieuws over homohaat in Rusland en de rest van de wereld en wilden iets doen, de Utrechtse zanger Florian Wolff, ook bekend van de rockband Counterjib, en zangeres Qeaux Qeaux Joans. Ze besloten er iets mee te doen, met dat gevoel van machteloosheid en schreven samen een positieve protestvideo over de schoonheid liefde: ‘Back to the Shore’.


Florian Wolff:

We wonden ons op op Facebook over wat er allemaal gebeurt in Rusland qua anti-homogeweld, maar ook in de rest van de wereld. Ik kon er niet meer tegen dat we allemaal maar met lede ogen moeten aanzien dat dat allemaal gebeurt in de wereld en dat de politiek er niets aan lijkt te kunnen veranderen.
Toen hebben we besloten de kracht van muziek in te zetten en een nummer te schrijven. We wilden een positief tegengeluid laten horen en muziek is een taal die over alle landsgrenzen gaat. We hebben het nummer met vrienden gemaakt, iedereen heeft belangeloos meegewerkt en de mensen in de video zijn allemaal vrienden van de makers, over de hele wereld.

De artiesten hopen dat de film zoveel mogelijk wordt gedeeld, vandaag, maar ook en juist na vandaag.

We willen heel graag deze boodschap delen met zoveel mogelijk mensen. Ook voor mensen die tegen homoseksualiteit zijn. Ik denk namelijk dat veel van die mensen er uit angst tegen zijn. En dat hoeft niet, want lief is zo mooi. Als je echt bij jezelf blijft, dan voel je dat.

De video is ook te zien op de website www.loveandletlove.eu

en www.Kijk ook op www.florianwolff.com en www.qeauxqeauxjoans.com

Geef een reactie

Laatste reacties (6)