Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Provinciale voorzitters 50PLUS zeggen vertrouwen in voorzitter Dales op

  •  
08-04-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Partijbijeenkomst 50PLUS

© 2018-05-26 15:26:11 DRIEBERGEN - Jan Nagel (R) feliciteert Geert Dales met zijn partijvoorzitterschap tijdens de Algemene Vergadering van 50PLUS. ANP REMKO DE WAAL

Opstand binnen 50PLUS. De provinciale voorzitters van de ouderenpartij hebben het vertrouwen in voorzitter Geert Dales opgezegd. Zij menen dat de oud-VVD’er niet “open, eerlijk, integer en transparant” handelt, zo blijkt uit een bericht dat Xander van der Wulp van de NOS via Twitter deelt.
Het rommelt al langer binnen 50PLUS. Nadat fractieleider Henk Krol in het AD verklaarde dat Dales een aanwinst zou zijn voor de Tweede Kamer, kwamen de provinciale voorzitters in het geweer. Zij willen niet dat de voorzitter een plaats krijgt op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart volgend jaar, meldde de Volkskrant vorige week.
Ook zijn de voorzitters het oneens met Dales’ plannen om via internet over partijaangelegenheden te stemmen. Volgens de voorzitters ging een recente internetpeiling gepaard met de nodige problemen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.