Laatste update 18:56
5

Provincie sleept Dupont-fabriek voor de rechter na lekken giftige stof

De provincie Zuid-Holland heeft aangifte gedaan tegen het chemische bedrijf Dupont in Dordrecht voor het lekken van grote hoeveelheden van de giftige stof formaldehyde. Tussen 10 en 12 augustus dit jaar is meer dan 2730 kilogram van de stof via een schoorsteen in de lucht gekomen. De stof staat op de lijst van zeer zorgwekkende stoffen omdat het onder meer kankerverwekkend is.

In eerste instantie leek het om een klein incident te gaan, maar na onderzoek door Dupont zelf bleek al gauw dat het lek vele malen groter was dan gedacht, waarna de provincie heeft besloten over te gaan tot aangifte. Dupont heeft nu een bureau ingeschakeld dat gaat onderzoeken of de omgeving gevaar heeft geleden. De provincie zelf heeft nog geen onderzoek naar de mogelijke gezondheidsschade ingesteld.

Dupont is de afgelopen tijd wel vaker in het nieuws omdat het onder vuur ligt vanwege de stoffen die het gebruikt. Het Openbaar Ministerie en het RIVM doen onderzoek naar de gevolgen van blootstelling aan de stoffen DAMc en PFOA.

Beeld: YouTube

Geef een reactie

Laatste reacties (5)