Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Psycholegerenheid VS beïnvloedt parlementariërs

  •  
24-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Speciale legereenheid VS speelt psychologische spelletjes met eigen parlementariërs
Amerikaanse parlementariërs zijn door een legereenheid dat belast is met psychologische operaties in Afghanistan op illegale wijze beïnvloed om meer geld en steun te geven aan de troepen. Kolonel Michael Holmes doet in het blad Rolling Stones een boekje open over de misleiding.
De speciale legereenheid heeft van generaal William Caldwell de opdracht gekregen Congresleden en andere functionarissen tijdens hun bezoek aan Afghanistan te beïnvloeden. De legereenheid is getraind in psychologische manipulatie en wordt normaal gesproken ingezet om de vijand te manipuleren.
Kolonel Michael Holmes zegt in Rolling Stone de operatie te hebben geprobeerd te stoppen. De Amerikaanse wet schrijft voor dat de techniek alleen op vijanden beoefend mag worden. “Ik mag dat niet met mijn eigen mensen doen.” Toen hij de operatie probeerde te stoppen, werd van hogerhand geprobeerd hem monddood te maken, aldus Holmes.
cc-foto: WBUR

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.