Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Publicist Willem Oltmans bemiddelde in wapendeals Bouterse

  •  
07-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
282 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Uit documenten van Argos blijkt dat Oltmans tussen Surinaamse legerleider Desi Bouterse en wapenhandelaar Theo Cranendonk bemiddelde
Radioprogramma Argos heeft documenten in handen waaruit blijkt dat publicist Willem Oltmans heeft bemiddeld in wapendeals tussen de Surinaamse legerleider Desi Bouterse en wapenhandelaar Theo Cranendonk,
Argos heeft diverse brieven, faxen en verklaringen in bezit, afkomstig uit het nalatenschap van Willem Oltmans, die in 2004 overleed. Uit de brieven blijkt dat Oltmans op verzoek van Cranendonk contact heeft gelegd met Desi Bouterse over een wapendeal. Oltmans zou in ruil hiervoor een bedrag ontvangen als de daadwerkelijke transactie plaats zou vinden. De deal is uiteindelijk niet gelukt.
Cranendonk is eerder veroordeeld voor wapenhandel aan de maffia in Italië. Hij kreeg hiervoor 11 jaar cel, maar wist in 1998 te ontsnappen uit hechtenis. Tegenwoordig woont hij in Rotterdam.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.