22

Publiek opgehitst tegen homo’s in Rotterdamse club

DJ doet 'minder, minder, minder'-variant ... VVD-raadslid: 'Walgelijk'

In de Rotterdamse horecagelegenheid Café Beurs is het publiek opgehitst tegen homo’s, meldt het AD. Vrijdagavond riep het publiek in de volle club ‘wie niet springt is een homo!’ Het publiek in de onder studenten populaire danstent reageerde massaal met scanderen ‘geen homo’s! geen homo’s!’


Op de eigen site stelt het studentencafé: “Niemand die zich niet thuisvoelt in Café Beurs Rotterdam.” Dat blijkt dus niet het geval. Dave van der Wal zag het tafereel samen met zijn vriend met verbijstering aan en meldde het bij anti-discriminatiebureau Radar, aldus het AD (betaalde versie):

Ik kon mijn oren niet geloven. Dit kan toch niet? Een dj heeft verantwoordelijkheid. Wat als er jongens of meisjes in het publiek staan die nog uit de kast moeten komen?

Op Facebook schreef Van der Wal vrijdagnacht:

Voor het eerst in mijn leven ben ik vanavond zwaar vernederd en “terecht” gewezen vanwege wie ik ben en met wie ik omga. Allereerst omdat ik niet mee ging springen met de dj op zijn muziek en daarna ook nog eens door een portier werd gewezen op het feit dat we zo niet met het interieur omgaan. Schande!!!!! Rond uit!

Café Beurs heeft excuses aangeboden aan Van der Wal maar onthoudt zich verder van uitleg over de kwestie. Het spijt de exploitant dat Van der Wal het niet naar zijn zin heeft gehad. Beurs ontkent homo-onvriendelijk te zijn.

Van der Wal stelt op Facebook:

Excuses en de mededeling namens de directie van de Beurs dat het niet meer zal gebeuren. Zowel de dj als de portier zijn te kennen gegeven dat zulk gedrag tegenover welke “groep” dan ook niet te toleren is. Voor mij is de kous af. En ga ik weer gewoon verder met mezelf zijn in de mooiste stad van de wereld, mijn Rotterdam. Ook al moet je dat soms afdwingen en voor jezelf opkomen.

Op Twitter noemt VVD-raadslid Maarten van de Donk het voorval “walgelijk”. De actie van de dj doet denken aan hoe PVV-leider Wilders op verkiezingsavond zijn aanhang ophitste tegen Marokkaanse-Nederlanders.

Het anti-discriminatiebureau Radar bevestigt de melding en registreert het voorval. Als Van der Wal inderdaad geen aangifte doet of klacht indient blijft het daarbij. “Het belangrijkste is dat het in de toekomst niet meer gebeurt.”

Het nummer hieronder bewijst dat het de afgelopen jaren in ieder geval niet geheel ongewoon is geweest in het Rotterdamse uitgaanscircuit. De Apre Ski Hut is een eveneens Rotterdamse tent, niet ver van de Beurs.

Video boven: Een avond in Café Beurs 2013

Geef een reactie

Laatste reacties (22)