29

Publieke Omroep wil ‘verbinden’. Met 130 nieuwe programma’s

'De publieke omroep bereikt wekelijks 85% van de bevolking en is daarmee een constructieve partner van de overheid, maar geen kritiekloze', aldus NPO-voorzitter Hagoort

De Nederlandse Publieke Omroep komt in het nieuwe omroepseizoen met 130 nieuwe programma’s op radio en tv. NPO voorzitter Henk Hagoort zegt dat de NPO zich vooral gaat richten op het verbinden van de Nederlandse bevolking. Ook benadrukt hij dat de politiek deze kerntaak niet uit het oog moet verliezen bij de bezuinigingen. Hagoort doelt hiermee op de ruim 100 miljoen euro die de PVC wil bezuinigen op de publieke omroep.

NPO Najaarspresentatie 2010
De NPO wil in het nieuwe seizoen de Nederlandse bevolking met elkaar verbinden. Henk Hagoort, voorzitter van de NPO zegt hierover:

We willen verbinden, niet door het veilige midden op te zoeken, maar door zo te programmeren dat alle meningen worden gehoord, grenzen worden opgezocht en uitersten met elkaar in debat komen.

De voorzitter zegt het “te snappen dat als er bezuinigd wordt op zorg en sociale zekerheid, de publieke omroep niet buiten schot kan blijven”. 

De Volkskrant: NPO wil verbinden met 130 nieuwe programma’s

Geef een reactie

Laatste reacties (29)