Laatste update 13:04
144

Wilders-documentaire wel te zien bij de Publieke Omroep

De Wilders-documentaire zal op 11 oktober te zien zijn bij de Publieke Omoep (NPO), namelijk omroep NTR. Een ingekorte versie van de documentaire werd deze week al uitgezonden door zender Viceland.

De documentaire WILDERS werd gemaakt door de Amerikaanse regisseur Stephen Morse. Daarvoor liep hij vier maanden mee met de PVV-leider in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen afgelopen maart.

Een andere politieke documentaire, namelijk die over GroenLinks-leider Jesse Klaver zorgde eerder deze maand voor verhitte discussies. Onder andere Wilders’ propagandachef Martin Bosma was verbolgen dat de NPO ‘reclame’ zou maken voor GroenLinks. BNNVARA dat die documentaire aanvankelijk wilde uitzenden, besloot uiteindelijk de documentaire niet uit te zenden omdat het niet voldeed aan de journalistieke eisen.

In hoeverre de Wilders docu niet alleen het door Wilders zelf gewenste plaatje laat zien, is de vraag. Op Twitter liet Volkskrant-journalist Tom Kreling weten dat hij en collega Huib Modderkolk ook waren geïnterviewd voor de documentaire, maar dat hun bijdrage uit de film geknipt werd nadat Geert Wilders persoonlijk had laten weten ‘pissed’ te zijn daarover.

Bron: NU.nl / Beeld: ANP

Geef een reactie

Laatste reacties (144)