54

‘Publieksvriendelijke’ actie boeren bij snelwegen: levensgevaarlijke situaties

Boeren hebben aan het begin van de middag bij op- en afritten van snelwegen actiegevoerd. Volgens organisator Farmers Defence Force een ‘publieksvriendelijke actie’, maar volgens RTV Oost leidde het protest tot levensgevaarlijke taferelen. Op beelden van de omroep is te zien hoe een vrachtwagen nog ternauwernood kan uitwijken voor een personenauto die om een stilstaande trekker wil rijden.

De boerenorganisaties die zijn verenigd in Landbouw Collectief, spreken maandagmiddag met minister Carola Schouten (Landbouw, ChristenUnie) over de voorstellen van de sector om de stikstofcrisis ‘aan te pakken’. De boeren willen “niet gedwongen worden met maatregelen vanuit de overheid” én 2,9 miljard euro. Greenpeace liet al weten dat de plannen van Landbouw Collectief “ver onder de maat” en “nauwelijks serieus te nemen” zijn.

Na jaren van intensivering, schaalvergroting, schade aan natuur en klimaat en decimering van de boerenstand, spelen ze dezelfde grijsgedraaide plaat nog eens af: techniek is de heilige graal en het mes mag in de natuur. Onacceptabel. Boeren moeten afstand nemen van dit voorstel en kiezen voor de noodzakelijke omslag naar ecologische landbouw met minder dieren.

Geef een reactie

Laatste reacties (54)