49

Punkband speelt toch lied over PVV op bevrijdingsfestival

Eerder gaf Jos en de Tosti's aan het nummer uit het optreden in Wageningen te schrappen, omdat de organisator vreesde dat 'tegenstellingen werden vergroot'

De punkband Jos en de Tosti’s heeft donderdagmiddag bij het bevrijdingsfeest in Wageningen toch het nummer ‘Mussolini van de Lage Landen’ gespeeld. Dat meldt dagblad De Gelderlander. Eerder schrapte de band het nummer, waarin PVV-leider Geert Wilders met de fascistische Italiaanse dictator wordt vergeleken, uit het het optreden. Dit omdat de organisatie vreesde dat hierdoor “de tegenstellingen werden vergroot”.


De band speelde het nummer met tot censuurbalkjes veranderde zonnebrillen voor de ogen, zo meldt De Gelderlander. Jos en de Tosti’s gaven tijdens het optreden aan dat ze dit nummer “natuurlijk” spelen op een dag waarop vrijheid centraal staat. Volgens de krant werd het nummer goed ontvangen door het publiek.

Het refrein van het nummer luidt:

Mussolini van de Lage Landen / Van mij mogen ze jouw uitspraken ook verbranden / Als jij nou een snor en een scheiding nam / dan zou ik jou ook kunnen vergelijken met Mein Kampf”.

De band benadrukt dat het nummer niet bedoeld is om de PVV te bedreigen. Eerder zeiden Jos en de Tosti’s niet onder druk te zijn gezet om het nummer te schrappen.

Geef een reactie

Laatste reacties (49)