Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Puriteins Instagram censureert vagina

  •  
28-05-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
24936237127_28fe1f0e1e_b
Sociaal netwerk Instagram, eigendom van Facebook, staat gebruikers niet toe de hashtag #vagina te gebruiken. Dat meldt het twitteraccount van het Vagina Museum in het Britse Camden. Seks en naakt zijn op Instagram verboden – hoewel mannentepels dan weer wel zichtbaar mogen zijn – en blijkbaar is zelfs het woord vagina al reden voor het sociale medium om in een puriteinse kramp te schieten. Het museum merkt daarbij op dat wie vagina in het zoekveld intypt, een suggestie krijgt voor een product ‘dat je absoluut niet nodig hebt en niet moet gebruiken’, namelijk een vaginareiniger.
Het Britse The Eve Appeal , een stichting die zich inzet om bewustzijn te creëren en geld in te zamelen voor het bestrijden van diverse vormen van gynaecologische kanker , is inmiddels een petitie gestart om de vaginablokkade van Instagram te verwijderen. Daarin staat :
"Vagina is een anatomisch woord voor een deel van het lichaam – net als arm, elleboog, neus of penis. Er heerst een cultuur van schaamte en verlegenheid rond gynaecologische anatomie. Het zorgt ervoor dat veel vrouwen en mensen met gynae-organen geen goed begrip hebben van hun gynae-anatomie, hoe hun lichaam werkt, of weten wat normaal voor hen is. Dit voorkomt dat mensen zien wanneer er iets verandert en belangrijke symptomen van kanker opmerken. Het maakt het ook moeilijker om met een zorgverlener over hun anatomie te praten – daarom is het gebruik van het juiste anatomische woord zo belangrijk."
cc-foto: ep_jhu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.