560

PVC bereikt akkoord

Update 29-9, 17:30 uur: VVD-fractie ondanks wat 'mitsen en maren' ook unaniem akkoord ... PVV-fractie akkoord met afspraken ... Inhoud rechts (gedoog)beleid nog geheim totdat fracties instemmen

De drie PVC-partijen PVV, VVD en CDA zijn tot een concept regeerakkoord en een concept gedoogakkoord gekomen. Morgen zullen de fracties van de drie partijen zich over de akkoorden buigen.

Over de inhoud willen de onderhandelaars tot die tijd niets loslaten. Naar verwachting zullen ze donderdag informateur Opstelten bijpraten. Zaterdag zal waarschijnlijk het CDA-congres zich over de akkoorden uitspreken. Als de onderhandelaars de steun van hun partijen krijgen zal er een kabinet komen, waarin Rutte leiding gaat geven aan vijf of zes VVD-ministers en vijf of zes CDA-ministers.

Update 29-9, 16:40 uur: De PVV-fractie heeft verklaard akkoord te gaan met de gemaakte afspraken. Wel doet de fractie nog een aantal suggesties voor kleine veranderingen.

Update 17.30: Ook de VVD-fractie is akkoord gegaan met het gedoog- en regeerakkoord. Rutte maakte dat woensdag bekend. Dinsdag zei de fractievoorzitter nog dat de fractie wat ‘mitsen en maren’ had, maar deze lijken nu te zijn weggenomen.

Geef een reactie

Laatste reacties (560)