Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PVC: Minder loon, sneller ontslag, korter WW

  •  
17-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pvc_300.jpg
Pvv-Vvd-Cda: Doorzetten daling werkloosheid maakt uithollen sociale zekerheid 'makkelijker'
Het verminderen van de sociale zekerheid is geen obstakel meer in de onderhandelingen over het rechtse PVC-kabinet, meldt de Volkskrant. Wilders gaat na enig tegensputteren zo goed als zeker akkoord met “een kortere WW, een versoepeling van het ontslagrecht en een bevriezing van de lonen van ambtenaren”.
De Volkskrant schrijft:
De sociale zekerheid, een onderwerp dat de afgelopen tijd ook tot veel discussie leidde, levert nu minder problemen op. (…) Deze week werd bekend dat de werkloosheid voor de zesde maand op rij is gedaald. Dat maakt het makkelijker om ingrepen in de sociale zekerheid te doen, onder het motto van ‘eigen verantwoordelijkheid’.
De positie van Wilders is sinds de hervatting van de formatiegesprekken sterker geworden. Zowel Rutte als Verhagen heeft al zijn prestige in de strijd gegooid om een rechtse minderheidscoalitie mogelijk te maken. Als de onderhandelingen stuklopen, hebben beide partijleiders een groot probleem qua geloofwaardigheid.
Volgens de Volkskrant stribbelt Wilders nog wel tegen bij ingrepen in de zorg, zoals de verhoging van het eigen risico.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.