41

PVC’s maximumsnelheid van 130km/uur te hoog gegrepen

'Op de meeste rijkswegen is het onmogelijk'

PVC heeft aangekondigd de maximumsnelheid op de rijkswegen te willen verhogen naar 130km/uur. Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat de verhoging slechts op een handjevol snelwegen mogelijk is. Op alle overige snelwegen is de snelheid of te gevaarlijk, of worden de geluids- en uitstootnormen overschreden.

PVV-Kamerlid Raymond de Roon stelde op de dag dat het nieuwe kabinet wordt geïnstalleerd meteen al vragen over het onderwerp. De Roon loopt alvast op de zaken vooruit door voor te stellen dat mensen die nu al tussen de 120 en 130 kilometer per uur rijden geen boetes meer hoeven te betalen. Ook wil de Roon reeds opgelegde boetes in laten trekken.

De ANWB oordeelt nu dat 130 rijden alleen mogelijk is op de A2 tussen Utrecht en Den Bosch, de A12 tussen Utrecht en Den Haag en de A4 van Den Haag naar Amsterdam.

Ook stelt de ANWB dat het onacceptabel is dat de milieuwinst die de afgelopen jaren werd geboekt teniet wordt gedaan. Eén van de aanpassingen is bijvoorbeeld de instelling van 80km-zones.

ANWB-directeur Guido van Woerkom:

We zijn van de auto’s, maar we zijn ook van de verantwoorde mobiliteit.

De Volkskrant: PVV meteen in de aanval

NOS: ‘Maximumsnelheid naar 130km problematisch’

cc-foto: Heiloo Online

Geef een reactie

Laatste reacties (41)