47

PvdA-afdelingen verzetten zich tegen JSF

PvdA'ers in omgeving waar JSF zou worden gestationeerd vrezen herrie

Niet alle PvdA’ers zijn er blij mee dat hun partij het verzet tegen de JSF heeft gestaakt. Afdelingen in Friesland en Noord-Brabant roepen hun partijgenoten in de Tweede Kamer op om toch tegen de aanschaf van het gevechtstoestel te stemmen, zo meldt de NOS donderdag.

Het gaat om het gewest Friesland, de afdeling Leeuwarden, drie andere Friese afdelingen en de afdeling Uden/Veghel, is bij de NOS te lezen. In de omgeving van deze plaatsen zouden de nieuwe gevechtsvliegtuigen ook zouden gestationeerd.

De afdelingen willen dat eerst een motie wordt uitgevoerd die in 2009 op een partijcongres werd aangenomen. Daarin staat dat alle kosten en eigenschappen,  inclusief het geluidsniveau, van de JSF bekend moeten zijn, voordat tot aanschaf wordt overgegaan. De lokale afdelingen vrezen dat vooral dat de JSF meer herrie maakt dan zijn voorganger, de F16.

De lokale PvdA’ers krijgen nog een kans om hun protest de uiten. De partij houdt vrijdag op drie plekken in het land debatavonden over de JSF.

De keuze voor de JSF is nog niet officieel, maar op Prinsjesdag zou volgens bronnen bekendgemaakt dat het kabinet zo’n 35 toestellen van dit model gaat kopen.

NOS: PvdA-afdelingen willen JSF niet

Foto-cc: PvdA

Geef een reactie

Laatste reacties (47)