0

PvdA Amsterdam neemt fractie op de schop

Grote schoonmaak: 7 van de 20 fractieleden keert niet terug na verkiezingen

Een groot deel van de Amsterdamse PvdA-fractie, die geldt als een moeizaam functionerend geheel, zal geen plaats krijgen op de kandidatenlijst voor de verkiezingen van 3 maart.

Het staat vast dat zeven van de twintig fractieleden niet zullen terugkeren, meldt Het Parool. Fractieleider Manon van der Garde houdt de eer aan zichzelf, net als nog enkele zittende raadsleden. Anderen ambieerden wel een nieuwe termijn, maar kregen onlangs te horen dat ze niet in aanmerking komen voor een plaats op de lijst. 
De verwachting is dat de wethouders Lodewijk Asscher, Carolien Gehrels en Freek Ossel de top van de lijst zullen vormen. Ook vice-fractievoorzitter Frank de Wolf is vrijwel zeker van een verkiesbare plek. De meningsverschillen in de huidige raadsfractie zorgen volgens Het Parool voor een opmerkelijke selectiemethode:

Een volgende schifting onder de veertig kandidaten volgt na volgende week zaterdag. Zij draven dan op voor een groepssessie. Daarbij zal worden gekeken hoe men met elkaar omgaat. In de huidige fractie kunnen sommigen niet goed met elkaar overweg en bestaan de nodige meningsverschillen.

Geef een reactie

Laatste reacties (0)