153

PvdA: Bemoeienis VVD en PVV met omroepen ‘Italiaans’

Coalitiepartijen willen vooral 'linkse' omroepen beperken

De VVD en de PVV zijn geen haar beter dan de Italiaanse premier Berlusconi en de Russische premier Poetin als ze de budgetten van omroepen als de VARA en de IKON ter discussie stellen. Dat zegt de PvdA maandag in het Tweede Kamerdebat over de media, zo meldt de NOS.


“We hebben altijd onze mond vol gehad van Berlusconi die de directie van de RAI verving en Poetin die hem onwelgevallige TV-zenders uit de lucht haalde”,  zegt het PvdA-Kamerlid Van Dam, “maar wat is nu nog het verschil met de VVD en PVV?”

Die partijen zeiden eerder dat de fusie van de VARA en BNN die omroepen geen extra geld mag opleveren, aldus de NOS. “Geen cent extra naar die linkse VARA”, liet Geert Wilders weten. PVV’er Martin Bosma had eerder felle kritiek op de IKON, waar oud-GroenLinks-leider Paul Rosenmöller programma’s maakt.

De VVD-woordvoerder op dit onderwerp, Anouchka van Miltenburg, riep eerder op tot de sluiting van Joop. Dingen laten verdwijnen lijkt voor Van Miltenburg de oplossing voor velerlei kwesties. In het debat van maandag riep ze op tot de opheffing van regionale omroepen, meldt NRC Handelsblad.

NOS: PvdA: Bemoeienis met omroep lijkt op Italië

NRC Handelsblad: Tweede Kamer bekritiseert fusieplan omroepen

Niks van aantrekken, gewoon Joop volgen op Twitter en leuk vinden op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (153)