Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PvdA bereid om hra af te schaffen

  •  
15-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
149 keer bekeken
  •  
ANP-hypotheek300_05.jpg

Cohen: "Een eigen huis betekent niet huren van de bank"

De PvdA is bereid tot het beperken of zelfs geheel afschaffen van de hypotheekrenteaftrek, schrijft de Volkskrant. PvdA-leider Job Cohen zei dit gisteren na afloop van een gesprek met deskundigen op de woningmarkt. Zo’n maatregel moet wel deel uitmaken van een door de partij al langer bepleit Nationaal Woonakkoord.
De voorbije weken waarschuwden zowel De Nederlandsche Bank (DNB) als het Internationaal Monetair Fonds dat de enorme hypotheekschuld Nederland kwetsbaar maakt in de huidige economische crisis. Cohen verwijt premier Mark Rutte “onverantwoordelijk gedrag”, door te volharden dat aan de hypotheekrenteaftrek niet mag worden gemorreld.
De PvdA bepleit al langer een Nationaal Woonakkoord, waaronder zoveel mogelijk politieke partijen en belangenverenigingen uit de koop- en huursector hun handtekening moeten zetten. Tot nu toe wilde de PvdA, na aftopping, daarmee juist de hypotheekrenteaftrek veiligstellen. Dat standpunt is nu onderhandelbaar. “Het fiscale regime moet anders. Een eigen huis betekent niet huren van de bank. Het moet echt jouw huis zijn of worden”, zei Cohen, doelend op de populariteit van de aflossingsvrije hypotheek in het voorbije decennium.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.