Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PvdA: Defensie 'bijna failliet'

  •  
19-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
Flickr_oudetank_JDKlein_300.jpg

Sociaal-democraten willen parlementair onderzoek naar financieel beleid op ministerie van Defensie. UPDATE: Geen Kamermeerderheid voor enquête

De PvdA wil een parlementaire enquête naar het financiële beleid op van het ministerie van Defensie. Dat meldt de NOS. Volgens PvdA-Tweede Kamerlid Eijsink is er jarenlang wanbeleid gevoerd. Minister Hillen maakte donderdag bekend dat er tienduizend banen gaan verdwijnen.
De bezuinigingen op Defensie lopen de komende jaren op tot een miljard euro, aldus Hillen.
Eijsink spreekt van een “bijna failliet” van het ministerie. Ze wil nog niet zeggen over welke periode de enquête zou moeten gaan. Voor een parlementaire enquête is een meerderheid in de Kamer nodig, aldus de NOS.
Update: Kamermeerderheid tegen enquête De PvdA heeft geen meerderheid in de Tweede Kamer kunnen vinden voor een parlementaire enquête naar het financiële beleid bij Defensie. Dat meldt de Volkskrant. De regeringspartijen VVD en CDA, gedoogpartner PVV en de ChristenUnie voelen niets voor een enquête. Dat hebben woordvoerders van deze partijen vrijdag laten weten.
Foto-cc: JD Klein

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.