Laatste update 14:59
52

PvdA dreigt onderwijsbegroting te torpederen

PvdA-leider Lodewijk Asscher heeft gedreigd dat zijn partij in de Eerste Kamer tegen de onderwijsbegroting voor komend jaar zal stemmen, als het kabinet niet direct meer geld uittrekt voor salarissen in het primair onderwijs.

Asscher wil dat minister Slob van (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) 580 miljoen euro extra beschikbaar stelt om de salarissen van leraren in het basisonderwijs gelijk te trekken met dat van hun collega’s in het voortgezet onderwijs. Dat is nodig om het lerarentekort in het basisonderwijs dat volgens Asscher ‘steeds nijpender’ wordt, terug te dringen. Tegenover het NOS Radio 1 Journaal zei Asscher: ‘Vooral kinderen die extra aandacht nodig hebben, zijn daarvan de dupe.’

Als we op deze weg blijven doorgaan, zijn er in 2023 ruim 4200 openstaande vacatures voor voltijdsbanen. Dat is onacceptabel, want dan kunnen we niet langer alle kinderen dezelfde kansen bieden.

Nu de coalitie zijn meerderheid in de Eerste Kamer kwijt is, is daar de steun nodig van andere partijen. Het is gebruikelijk dat partijen in de Eerste Kamer voor een begrotingsvoorstel stemmen. Bij de onderwijsbegroting voor dit jaar stemde alleen de Partij voor de Dieren tegen.

cc-foto: Onderwijsgek

Geef een reactie

Laatste reacties (52)