Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PvdA en D66 praten weer in Amsterdam

  •  
23-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
asscher_300px.jpg
Tweede informateur: Gerrit-Jan Wolffensperger
PvdA en D66 in Amsterdam gaan toch met elkaar samenwerken om een college te vormen. Dat is de uitkomst van de gesprekken die informateur Eberhard van der Laan dinsdag met beide partijen voerde.
Vrijdag trok D66 zich nog terug uit de collegebesprekingen in Amsterdam, omdat de Amsterdamse PvdA-leider Lodewijk Asscher was beëdigd tot waarnemend burgemeester in de hoofdstad. Volgens D66 was sprake van ”een ontransparante bestuurscultuur en machtspolitiek”, omdat Asscher ook meeonderhandelde en op een wethouderschap aasde. De partij eiste dat Asscher zou terugtreden als burgemeester, maar dat is voor de PvdA onbespreekbaar.
Na gesprekken met Van der Laan is dit struikelblok uit de weg geruimd, zo meldt Het Parool. Er wordt een mede-informateur van D66 aangesteld die samen met Van der Laan gaat onderzoeken hoe het obstakel over de burgemeestersbenoeming weggenomen kan worden: oud-wethouder van Amsterdam en oud-voorzitter van de D66-Kamerfractie Gerrit-Jan Wolffensperger.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.