Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PvdA en GroenLinks willen praten over zespartijenkabinet

  •  
29-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
klaverploumen
De PvdA en GroenLinks zijn bereid om te praten over een zespartijenkabinet met VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Dat hebben Lilianne Ploumen en Jesse Klaver verklaard na een bezoek aan informateur Johan Remkes.
Behalve PvdA en GroenLinks mochten ook ChristenUnie, SGP, Volt en eenpitter Den Haan langskomen bij Remkes om hun mening te geven over een extraparlementair kabinet of een minderheidskabinet met gedoogsteun van partijen uit wat tegenwoordig ‘het brede midden’ wordt genoemd.
PvdA en GroenLinks willen geen minderheidskabinet steunen. “Wij hebben vandaag weer naar voren gebracht dat we bereid zijn tot het vormen van het kabinet”, tekent de NOS op uit de mond van Klaver. “We willen een zo breed mogelijk meerderheidskabinet.”
Volgens Ploumen en Klaver is het nu aan VVD, CDA en D66 om te besluiten wat ze willen. “Zij zullen een keuze moeten maken”, zegt Klaver. “Alle opties zijn duidelijk. Wij zijn meer dan bereid om Nederland een nieuwe richting in te leiden.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.