Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PvdA en SP willen Uber weg uit Amsterdam

  •  
12-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
33071773875_e47fe96bb5_o
Uber is in ongenade gevallen in de hoofdstad. Nadat het bedrijf gisteren voor de zoveelste keer negatief in het nieuws kwam – Uber gebruikte jarenlang een geheim computerprogramma om systemen te vergrendelen en inspecties te dwarsbomen – hebben Dennis Boutkan namens de PvdA en Tiers Bakker voor de SP het college gevraagd om de samenwerking met Uber op te schorten.
Uber ligt al tijden onder vuur na berichten over seksuele intimidatie , belastingontwijking en datalekken. Ook gebruikt het bedrijf technologie om de wet te breken. Met het programma Greyball kon de dienst opereren in steden waar dat helemaal nog niet mocht, terwijl de autoriteiten van niets wisten. Concurrerende chauffeurs van Lyft werden digitaal bespioneerd en met ‘God view’ werden journalisten, politici en beroemdheden gevolgd. Waymo, een zusterbedrijf van Google, heeft Uber aangeklaagd voor fiestal van technologie voor zelfrijdende auto’s.

Meer over:

amsterdam, sp, pvda, uber, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.