Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PvdA'er dreigt met steun aan PVV over rituele slacht

  •  
30-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
122 keer bekeken
  •  
rodekoe_300.jpg
Moslims binnen partij hebben grote moeite met verbod op religieus gebruik
De PvdA had moslims moeten raadplegen over instemming met het aanstaande verbod op ritueel slachten. dat vindt althans een jongerenimam binnen de partij. Het Parool bericht over een heftig meningsverschil. Een Statenlid dreigt zelfs te kiezen voor de PVV.
Een Statenlid van de PvdA zou uit woede overwegen te kiezen voor een PVV-kandidaat bij de komende Senaatsverkiezingen. De stemwisseling kan beslissend zijn voor de huidige gedoogcoalitie van VVD-CDA en PVV.
Het Parool schrijft:
‘Ik voel me echt geflest door mijn partij,’ zei Statenlid Naïma Ajouaau gisteren op een partijbijeenkomst. In de campagne voor de Statenverkiezingen waren zij en andere allochtone kandidaten gemaand hun islamitische achterban te mobiliseren, aldus Ajouaau. ‘We moesten naar moskeeën en buurtvaders. Dat hebben we gedaan en dat heeft extra zetels opgeleverd. En nu, vier weken na de verkiezingen, ben ik bang voor de PvdA.’
In een ander artikel in dezelfde krant komt een jongerenimam aan het woord over de kwestie:
‘De grootste verrassing is dat de PvdA, die wij allemaal hoog hebben zitten, daarachter staat’, aldus Elforkani. ‘Het kan niet zo zijn dat de PvdA, die meestal stemmen krijgt van moslims en andere minderheden, zo’n wetsvoorstel steunt zonder de achterban te raadplegen.’ 
RTEmagicC_koe_568.jpg
cc-foto: SkyWideDesign

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.