Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PvdA'ers voeren actie om Ruud Koole in senaat te houden

  •  
09-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
ruudkoole300.jpg
Honderden ondertekenden de online petitie al ... Koole liet zich eerder kritisch uit over het kabinetsbeleid
Een groep PvdA’ers roept partijgenoten op om een petitie te ondertekenen om senator en oud-partijvoorzitter Ruud Koole opnieuw in de Eerste Kamer te krijgen, ondanks zijn nummer twaalf op de PvdA-kandidatenlijst.
Ruud Koole liet op 10 december aan de NOS weten zeer teleurgesteld te zijn in de partijleiding van de sociaaldemocraten.
Formeel heb ik te horen gekregen dat ik in Zuid-Holland woon en dat er te veel kandidaten uit die provincie zijn. Maar dat is volstrekt ongeloofwaardig.
Koole liet zich vorig jaar kritisch uit over de weigering van de VVD om de inkomens van topbestuurders in de publieke en semi-publieke sector te verlagen. Ook was hij kritisch over de nieuwe Zorgwet van minister Schippers.
Koole ziet zich gesteund door honderden partijgenoten die een petitie voor zijn behoud in de senaat hebben getekend. Opvallende namen zijn Tweede Kamerlid Angelien Eijsink, Eerste Kamerleden Adri Duivesteijn, maar ook prominenten zoals Klaas de Vries en Ed van Thijn. De actievoerders willen de steunbetuigingen voorleggen aan het PvdA-congres op 18 januari aanstaande.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.