114

Pvda gaat lijstverbinding aan met GroenLinks

[Update] Cohen: Niet roekeloos bezuinigen... PvdA-congres achter afschaffen basisbeurs voor studenten... Studenten en Greenpeace voeren actie... Wouter Bos draagt officieel stokje over aan Job Cohen.. Partij stelt definitieve kandidatenlijst samen

De nieuwe PvdA-leider Job Cohen heeft zondag gewaarschuwd dat er “niet roekeloos” bezuinigd mag worden.

Als we te hard en te snel bezuinigen dan knakken we het beginnend herstel van de economie, dan vallen we terug in het dal, duurt het langer voor we eruit zijn, zullen de maatregelen des te pijnlijker zijn en verliezen nog meer mensen hun baan.”

Volgens Cohen gaat het er op 9 juni niet om wie het meest bezuinigt, maar om wie de overheidsfinanciën op orde brengt en tegelijkertijd grote maatschappelijke problemen aanpakt. Dit meldt Trouw.

De PvdA is zondag bijeen in Nijmegen voor het verkiezingscongres. Op het congres neemt Wouter Bos officieel afscheid als politiek leider en Job Cohen moet definitief worden gekozen tot lijsttrekker. Ook stellen de PvdA’ers zondag de kandidatenlijst vast voor de verkiezingen van 9 juni, waarbij het de vraag is of bekende Tweede Kamerleden als Lia Roefs, Mei Li Vos en Paul Kalma wat hoger op de lijst kunnen komen. Op de voorlopige lijst is Ahmed Marcouch de eerste nieuwkomer op de vijftiende plaats. Dit meldt De Volkskrant zondag.

Lijstverbinding
De PvdA-leden hebben zondag ingestemd met een lijstverbinding met GroenLinks bij de komende verkiezingen op 9 juni. Dat gebeurde tijdens het verkiezingscongres in Nijmegen. De partijbesturen van PvdA en GroenLinks willen een lijstverbinding om bij het bepalen van de uitslag eventuele restzetels ten goede te laten komen aan progressieve partijen. Dit meldt Trouw zondag.
Acties
Actievoerders bestoken de bezoekers van het PvdA-congres. Zo roepen studenten op tot het behoud van de studiefinanciering. In het conceptverkiezingsprogramma van de PvdA wordt de basisbeurs omgezet in een lening voor studenten. Verder voert Greenpeace actie voor het milieu.

De PvdA-leden hebben zich achter de afschaffing van de basisbeurs voor studenten geschaard. De partij wil de beurs op termijn omzetten in een lening, zo meldt De Volkskrant.

Het congres is live te volgen op het themakanaal Politiek24.

Geef een reactie

Laatste reacties (114)