Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PvdA: geen steun voor wazig Europees compromis

  •  
24-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
ANP-plasterk_300.jpg
Plasterk komt met serie voorwaarden voor steun
De PvdA zal een eventueel woensdag op de Europtop gesloten akkoord niet koste wat kost steunen.
Ik heb er een hard hoofd in dat het gaat lukken. De zeventien regeringsleiders hebben er een puinzooi van gemaakt. Een wazig compromis dat tegenstellingen moet verhullen zullen wij niet steunen. Wij willen een akkoord dat in het belang is van de Nederlandse burger en in het belang van Europa. Dat we goed kunnen uitleggen in de kleine zaaltjes in het land. De PvdA is bereid verantwoordelijkheid te dragen voor de extra kosten voor Nederland, maar dan moet het wel een overtuigend verhaal zijn waar we echt in kunnen geloven.
Trouw schrijft:
Plasterk is bang dat een nieuw reddingsplan een zelfde lot is beschoren als het vorige: het akkoord van 21 juli. Nadien bleek dat premier Rutte een rekenfout had gemaakt, de Finnen een onderpand wilden, het Duitse parlement instemmingsrecht en dat Griekenland meer leencapaciteit nodig had (252 miljard) dan was afgesproken. “Binnen twee weken had het geregeld moeten zijn maar we zijn al maanden verder en het is nog niet rond. Zo moet het dus met het nieuwe reddingsplan zeker niet gaan.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.