Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PvdA: Gevangenen met levenslang recht op perspectief vrijlating

  •  
06-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1107 keer bekeken
  •  
gevangenis300_01.jpg
Kamerlid Recourt: 'Het gaat om humaniteit'
Een levenslange gevangenisstraf moet een onder voorbehoud krijgen, vindt PvdA-Kamerlid en oud-rechter Jeroen Recourt. Dat zegt hij in dagblad Trouw (betaalde editie) waaruit RTL Nieuws citeert.
Het gaat om humaniteit. (..) Iemand een leven lang perspectiefloos opsluiten, vind ik nog wel erger dan de doodstraf. Dat is een uitgestelde doodstraf.
In Nederland is levenslang een gevangenisstraf tot de gevangene overlijdt. Recourt vindt dat gevangenen een perspectief moeten krijgen op vrijlating.
Met perspectief bedoel ik dat je structureel na in elk geval 25 jaar iemands zaak bekijkt: wat is er aan de hand? Wat is de kans op herhaling? Hoe staan de slachtoffers er nog in?
Volgens Recourt is er kans van slagen dat zijn visie ook wordt omgezet in beleid.
Op het moment dat er politiek geen beweging in zit, gebruik ik de instrumenten die ik als Kamerlid heb. Of dat kans van slagen heeft? Volgens mij staat een krappe Kamermeerderheid aan de goede kant van de lijn, om het zo maar te zeggen.
Cc-foto:  Gerard Stolk

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.