Laatste update 16:24
65

PvdA, GroenLinks en SP doneren aan vluchtelingen namens Pegida

De PvdA, GroenLinks en SP in Amsterdam hebben besloten om namens Pegida geld voor de opvang van vluchtelingen te doneren. Aanstaande zaterdag vindt in de hoofdstad een demonstratie van de extreem-rechtse groep plaats. Naast het tegengeluid dat door tegendemonstranten geboden zal worden, gaan de politieke partijen voor elke Pegida-demonstrant vijf euro aan Vluchtelingenwerk Amsterdam geven. Dat meldt de SP.

Volgens SP’er Peter Kwint is het van ‘de nood een deugd maken’:

(…) Pegida is een fascistische organisatie die gerund wordt door racisten, wapenhandelaars en veroordeelde vrouwenmeppers. Die hebben ook recht om te demonstreren, maar op deze manier laten ze ook nog iets moois in Amsterdam achter: een cheque voor Vluchtelingenwerk Amsterdam.

GroenLinks-fractievoorzitter Rutger Groot Wassink:

De zogenaamde burgerbeweging Pegida die geleid wordt door hele en halve nazi’s roept op tot haat en uitsluiting. Wij staan voor verbinding en solidariteit en helpen hen graag om hun bezoek aan Amsterdam ook in iets positiefs om te zetten.

PvdA- fractievoorzitter Marjolein Moorman:

Elke pegidademonstrant zorgt voor meer geld voor vluchtelingenwerk. Zo dragen we gezamenlijk bij aan een nog betere opvang van vluchtelingen in onze stad en laten we zien waar we voor staan. Vluchtelingen zijn welkom, racisme niet.

De opbrengst zal zaterdag na de demonstratie bekend gemaakt worden en de cheque wordt volgende week aan Vluchtelingenwerk overhandigd.

cc foto: ImagesMoney

Geef een reactie

Laatste reacties (65)