18

‘PvdA heeft illegalenkwestie onderschat’

Fractievoorzitter van de ChristenUnie, Arie Slob, stelt dat ChristenUnie samenwerking met coalitie had opgezegd om strafbaarstelling illegaliteit

De PvdA – en Diederik Samsom in het bijzonder – heeft de gevolgen van het wetsvoorstel om illegaliteit strafbaar te maken, onderschat. Dat Arie Slob zondag gezegd in het BNN-radioprogramma De Overnachting. Samsom zou ervan overtuigd zijn geweest dat het wetsvoorstel wel kon, maar ‘het diepere principiële punt’ hebben miskend, ook bij de PvdA-achterban.

Het gewraakte wetsvoorstel om illegaliteit strafbaar te stellen werd afgelopen week geschrapt door het kabinet, in ruil voor lastenverlichting van de hoge middeninkomens. De ChristenUnie was fel tegen het strafbaar maken van illegaliteit gekant. Slob zei daarom eerder al dat de ChristenUnie haar steun aan het kabinet zou intrekken, als het wetsvoorstel zou worden doorgezet.

Slob zei daarover tegen BNN: 

Ik heb toen rekening gehouden met twee scenario’s. In het ene scenario had ik afscheid moeten nemen van de coalitie. En dat had ik ook echt gedaan.

Geef een reactie

Laatste reacties (18)