9

‘PvdA-Kamerleden jaloers op gedoogpartners’

Midweek Den Haag met Peter Kee en Francisco van Jole: kan Plasterk ons wel beschermen?

Het rommelt weer in Den Haag. De kersverse gedoogpartijen worden voortaan iedere twee weken bijgepraat. Bij de PvdA-fractie waar iedereen zich aan een ijzeren discipline moet houden leidt de groeiende invloed van de gedoogpartijen tot scheve ogen.


De Telegraaf meldt dat de PvdA de discipline doorbreekt door op eigen houtje te trachten het woonakkoord aan te passen. Maar is dat wel zo geheim? Volgens Peter Kee, parlementair redacteur bij Pauw & Witteman, zijn de wensen van Monasch gewoon op Twitter te lezen.

Francisco van Jole beziet de gedoogsteun van de christelijke partijen met argwaan. Terwijl er een kabinet is van Paarse partijen zal de afhankelijkheid er toe leiden dat dit kabinet op ethische kwesties gaat inbinden. Bijvoorbeeld bij de verruiming van het recht op euthanasie.

En het duo praat verder over minister Plasterk van Binnenlandse Zaken die de Kamer gisteren verzekerde dat buitenlandse spionnen zich aan de Nederlandse wet moeten houden. Francisco van Jole vraagt zich hoeveel Amerikanen er dan nu opgepakt gaan worden.

Geef een reactie

Laatste reacties (9)