49

PvdA-Kamerlid Leerdam trapt in 3FM hoax

Kamerlid geeft reactie op niet bestaande straatterrorist 'Dijsselbloem heeft er al over gesproken' …Ook vergeet hij dat Ariël Sharon, de oud-premier van Israël in coma ligt

Als politicus geef je liever niet toe dat je niet op de hoogte bent van belangrijke zaken waar iedereen het over heeft. Zo ook PvdA-Kamerlid John Leerdam. Hij is terug van weggeweest nu hij Sharon Dijksma vervangt die met zwangerschapsverlof is. Maar hij blundert direct wanneer een journalist van 3FM hem het hemd van het lijf vraagt. Zo blijkt dat Leerdam geen weet heeft van het feit dat Ariël Sharon, de oud-premier van Israël, al jaren in een comateuze toestand verkeert. Ook geeft hij commentaar over een niet bestaande ‘straatterrorist’ met de naam ‘Jablabla’.


Verslaggever van de ochtendshow van Giel Beelen, Lex Uiting vroeg Leerdam wat hij vindt van de uitspraken van de Israelische politicus Ariel Sharon over het toelaten van asielzoekers. Daarop zei hij: “Dat moet op hoog niveau, bij de Verenigde Naties, besproken worden en minister Uri Rosenthal moet dit goed in de gaten houden.” Waarop hij er niet aan twijfelt of Sharon al uit zijn coma is ontwaakt. 

Ook vraagt Uiting naar zijn mening over de Haagse straatterrorist Jael Jablabla die vervroegd zou zijn vrijgekomen. ‘Zijn we dan niet de weg kwijt?’, legt hij Leerdam in de mond. Leerdam antwoordt dat hij dit overlaat aan zijn vicefractievoorzitter Jeroen Dijsselbloem. “Die heeft er al over gesproken.” Daarop doorgaande stelt Uiting dat Leerdam wel meer weet over de zaak, maar dit niet wil zeggen waarop Leerdam bluft wel kennis van zaken te hebben: “Ik weet meer over Jael dan u.”

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (49)