0

PvdA kiest Van Nieuwenhoven tot lijsttrekker Den Haag

Ex-kamervoorzitter krijgt 62% van de stemmen

Van Nieuwenhoven (66) moet het gaan opnemen tegen de PVV die in Den Haag meedoet met de gemeenteraadsverkiezingen. Ze stelde zichzelf onverwacht kandidaat na een dringend verzoek van Haagse PvdA-ers.

DEN HAAG (ANP) – De Haagse PvdA-leden hebben oud-Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven gekozen als hun lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Van Nieuwenhoven versloeg de enige andere kandidaat, wethouder Marnix Norder (Bouwen en Wonen).

Bij de ledenraadpleging onder de Haagse PvdA-leden kreeg Van Nieuwenhoven 61,9 procent van de uitgebrachte stemmen. Van de 1800 Haagse PvdA-leden bracht 45 procent zijn stem uit. De uitslag werd vrijdagavond bekendgemaakt op het partijbureau van de PvdA in Den Haag.

Van Nieuwenhoven (66) wierp zich begin deze maand onverwachts op als kandidaat. Zij verklaarde gehoor te hebben gegeven aan een dringend verzoek van Haagse PvdA-vrienden om zich kandidaat te stellen in Den Haag, waar de geboren Friezin sinds vijftien jaar woont.

Deze partijgenoten zijn ervan overtuigd dat de landelijk bekende Van Nieuwenhoven geschikter is om het gevecht om de Haagse kiezersgunst aan te gaan met de PVV van Geert Wilders dan lokale prominenten als Norder. Den Haag en Almere zijn de enige twee gemeenten waar de PVV meedoet aan de raadsverkiezingen.

Geef een reactie

Laatste reacties (0)